Secret Spot

3 comments

Széltolók hókájtoztak...


...olyannyira titkos helyen, hogy még nekem - akivel sohasem találkoztak - sem mondták el, hol.
ITT jól el is mesélik.
Biztosan oka van, miért nem publikus a hely. Talán csak a legjobban fizető visszajáró vendégeket viszik csak oda Flo-ék, akik jó barátaik a Széltolóknak...háát, így könnyű ilyen helyeket bekájtozni.
Flo(rian) és snowkite-világbajnok öccse, OLI nemrég publikálta új honlapját, a SNOWKITEKURSE.AT-t, ahol szintén titkos helyszínként szerepel az említett terület.
Kíváncsi lennék, mely ernyőkkel hasonlították a Randas-t. (Csak sejtem, hogy OZONE-nal, mert Flo azokat árul, Oli pedig BEST-rider.)
Irigy.
Aki megleli a placcot, dícséretben részesül.


...menni kéne már!

Tovább...

SS01

1 comments

2010 első szele, 2010 első dunaújvárosi gurulása.


Ha jól emlékszem 18-an (kite-os, érdeklődő, néző, kutya) gyűltünk össze 2-án a 20-30 csomós szélben (45 csomós legnagyobb pöffel).
Lambók, bágik vegyesen, főként tube-ok (max talán 9m volt a legnagyobb), és kevés soft (2m f.b., 6-7m d.p.).

Tube-osoktól csak félfüllel hallottam, hogy bár nagy a depower, trimm, a nagy szélben ők is sokat sodródtak lefelé...bár így is ők tudtak a legtöbbet menni.
(Ha gonosz lennék, megjegyezném, hogy csak addig, míg el nem szakadt vagy ki nem égett egy-egy ernyő...de nem teszem, mert hiába tube, egy sérült ernyő mindig rossz hír.)
A depower soft kisebb széltartományával pedig egészen figyelős volt. Szélablak szélén feladás, a Frenzy-vel finom kormánymozdulatok, mert kitrimmelve is tudott még emelni.
Meg is mutatta magát, mikor lábon próbálgattam, mit is tud, mikor egyszer csak kicsit bebutult, majd megjött a nyomás...
...nyomás fölfelé, illetve a kocsik felé. Újra gipszelt boka-látomásom volt, de megint szépen letett. Azonban a szélablak kozepén, tetején lévő ernyővel a kocsiktól 5m-re nem akartam játszani már kioldottam, hogy szépen letegyem. De az istenér' nem akart Szigó magasba nyújtott karjá+50cm magasságnál lejebb ereszkedni. Olvastam erről, hogy nagy szélben képes ilyenre. Megszokható, de a sok tube-os között elsőre még ciki. Legközelebb talán befordítom az ernyőt az egyik fékzsinórral, hogy terüljön ki szélirány mentén.

A 7m FYX-nek (a mai tudásommal) ez a 34-40 csomós szél volt a vége. Lehetett vele menni, stabilnak tűnt (szélablak szélén használtam főként), rengeteg erő van benne.

Videó 2010 első gurulásáról:

Felvételek: kiskarakter, SirBolts
Vágás: SirBolts
Zene: DJ Schmolli - Sabotaging The Kooks (Beastie Boys vs. The Kooks)

Képek
>>>I T T<<<

Tovább...

2 0 1 0

0 comments

Mit tartogathat az új (kite)év???


Terv, ötlet sok van és még sokat rejthet a szerencse, a sors, a karma, a bármi...akárminek is nevezzük.
...meglátjuk.

Tovább...